Esittelyssä Jeffree Star – 2010-luvun meikkiguru

Jos verrataan aiempiin vuosikymmeniin, 2010-luvulla on jo hyvin nuorilla ihmisillä käsitys siitä, mitä meikit ovat, ja miten meikkaaminen onnistuu parhaiten. Edistyneet meikkaustaidot ovat huomattavissa erityisesti nuorilla naisilla. Tästä on isosti kiittäminen digitalisaatiota, ja sitä kautta tullutta sosiaalista mediaa.

Erityisen iso sosiaalisen median kanava meikkialalla on YouTube, jossa lukuisat kauneusvaikuttajat ja -sisällöntuottajat jakavat omia vinkkejään, testailujaan ja mielipiteitään eri meikeistä. Ei yllätä, että suurimmat ja vaikutusvaltaisimmat YouTuben kauneussisällöntuottajat ja -vaikuttajat tulevat Yhdysvalloista. Amerikassa on tunnetusti kaikki suurta, ja niin myös sisällöntuottajien panostus omaan uraansa.

Kosmetiikka-ala on kasvanut huomattavan nopeasti YouTubessa, osittain visuaalisuutensa takia. Yksi suurimpia tähtiä YouTuben meikkikategoriassa on Jeffree Star.

Kuka on Jeffree Star?

Jeffree Star on vuonna 1985 syntynyt amerikkalainen meikkimoguli ja vaikuttaja. Vaikka Jeffree Starin nykyinen tunnettuus perustuu YouTube -videoihin, sosiaalisen median vaikuttamiseen ja meikki-imperiumin omistajuuteen, on hän ehtinyt tekemään urallaan kasan erilaisia asioita. Jeffree Star on muun muassa toiminut laulajana ja lauluntekijänä, näyttelijänä, androgyynimallina, muotisuunnittelijana, meikkaaja-artistina sekä yrittäjänä useissa yrityksissä.

Lapsuutensa Jeffree Star on elänyt köyhissä, jopa kurjissa oloissa Yhdysvaltojen Kaliforniassa, Orangen piirikunnassa. Homoseksuaalina kasvamisen paineet, huonot perhesuhteet ja muut ongelmat elämässä saivat Jeffreen, oikealta nimeltään Jeffrey Steiningerin, purkamaan mieltään visuaalisuuteen meikkauksen ja oman tyylin avulla. Heti koulusta päästyään hän muutti Los Angelesiin, ja aloitti itsensä elättämisen kauneusalalla.

Jeffree Staria on aina kiinnostanut tuottaa sisältöä digitaalisiin kanaviin, ja ennen YouTubea hänen kiinnostuksensa kohdistui My Space -palveluun. My SPace -palvelussa Jeffree keräsi nopeasti runsaan määrän seuraajia. Hänen androgyyni ulkonäkönsä, erikoinen tyylinsä ja räväkkä ja hauska persoonansa kiinnosti ihmisiä. Kun My Space -palvelun aikakausi alkoi olla ohi, siirtyi Jeffree musiikkialalle. Jeffree Star julkaisi useita albumeita ja singlejä ennen siirtymistään tekemään sisältöä YouTubeen.

Jeffree Starin YouTube -tili on alusta asti keskittynyt kosmetiikkaan ja kauneuteen, sekä muotiin liittyviin asioihin. Vuosien mennessä eteenpäin, ovat erityisesti Jeffreen aidot ja kriittiset meikkitestausvideot keränneet suosiota. Vuonna 2015 Jeffree Star julkisti oman meikkibrändinsä, Jeffree Star Cosmeticsin.

Jeffree Star Cosmetics

Jeffree Star Cosmeticsin tarina alkoi vuonna 2015, kun brändin alle julkaistiin ensimmäiset kosmetiikkatuotteet: kolme erilaista huulituotetta. Lanseeraus sai heti maailmanlaajuisen huomion, sillä fanit olivat jo oppineet arvostamaan Jeffreen tietotaitoa kosmetiikasta. Hänen oman brändinsä odotettiin olevan erinomaista laatua.

Tähän päivään mennessä Jeffree Star Cosmeticsin tuotteet eivät ole pettäneet ostajiaan. Vuosien varrella Jeffree Star Cosmeticsin valikoima on laajentunut huulituotteista korostustuotteisiin, puutereihin, huulikuorintoihin, peitevoiteisiin, sekä kehuttuihin luomiväripaletteihin.

Jeffree Star Cosmeticsia myydään toistaiseksi melko eksklusiivisesti, mutta sitä on saatavilla Suomessakin asti, jopa kahdessa eri verkkokaupassa ja Sokos -myymälöissä. Vaikka Jeffree Star keskittyy tällä hetkellä kosmetiikkaan ja tyyliin, ehkä tulevaisuudessa brändiltä ilmestyy tuotteita lapsillekin, joita voitaisiin myydä vaikka https://kidsbrandstore.fi/ -verkkokaupassa.

Kosmetiikan lisäksi brändi myy muita tuotteita, kuten meikkilaukkuja, vaatteita, sisustustuotteita ja fanituotteita. Erityistä kiitosta Jeffree Star Cosmeticsin tuotteet ovat saaneet harkitusta, mutta rohkeasta värimaailmastaan ja upeasta teemoituksestaan, samoin kuin pakkauksista, jotka ovat laadukkaita ja ovat hintansa arvoisia.

forma