Osta vain laadukkaita meikkejä

Feikkimeikit voivat vaurioittaa ihoa

Feikkimeikeillä tarkoitetaan niitä meikkejä, jotka näyttävät ulospäin kalliiden ja aitojen meikkibrändien tuotteilta. Ne eivät kuitenkaan vastaa aitoja tuotteita laadultaan, eivätkä turvallisuudeltaan. Feikkimeikit voivatkin olla erittäin vaarallisia. Tänä päivänä ihmiset käyttävät paljon nettiä tavaroiden ostamiseen. Myös huijarit ovat huomanneet tämän. Netissä liikkuu mitä erikoisempia tuotteita, joiden valmistuksessa on saatettu käyttää vaarallisiakin aineita. Sen vuoksi feikkimeikit ovat aiheuttaneet jopa sairaalareissuun johtaneita vaurioita. Jos meikkejä ostaa EU:n ulkopuolelta, ei voida taata, että ne täyttävät EU:n turvallisuusmääritykset. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto saa kuukausittain keskimääräisesti yhden ilmoituksen, joka koskee kosmetiikkatuotteiden aiheuttamia haittoja. Näihin ei voida reagoida, jos tuote on tilattu muualta maailmasta.

Feikkimeikit voivat aiheuttaa voimakkaita reaktioita

Trendinä kosmetiikan suhteen on ollut jo muutaman vuoden ajan, että sitä tilataan hieman enemmän ulkomailta kuin Suomesta. Osa näistä ulkomaisista tilauksista suuntautuu esimerkiksi Kiinaan. Mobiilisovellus Wish on tuonut halvat kiinalaiset tuotteet jokaisen ulottuville. Senpä vuoksi monet ajattelevatkin säästävänsä selvää rahaa tilaamalla sieltä, mistä saa halvalla. Kosmetiikan suhteen näin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä. On vaarallista käyttää iholle haitallisia aineita, joita feikkimeikeissä monesti on. Kun kosmetiikkaa ostaa EU:n alueelta, sitä koskee EU:n kosmetiikka-asetus, joka määrittää lainsäädännön kaikelle kosmetiikalle. Euroopan ulkopuolisissa maissa tällaisia lainsäädäntöjä ei kuitenkaan ole. Kaikissa maissa ei myöskään ole viranomaista, joka vahtisi tuotteiden turvallisuutta. Vaikka esimerkiksi Wish on erinomainen vaatteiden verkkokauppa, ei sieltä kuitenkaan kannata tilata meikkejä. Meikeissä kannattaa luottaa vaikkapa kotimaisiin brändeihin, kuten luotettavaan Lumeneen.

Ulkomaisista nettikaupoista löytää toki halpoja kosmetiikkatuotteita, mutta halvat meikit saattavat sisältää vaarallisia ja ihoa allergisoivia aineita. Feikkimeikin voi tunnistaa helposti. Jos jonkun tunnetun brändin meikkiä kaupataan erikoisen halvalla, se on todennäköisesti väärennös. Tarkasta myös myyvän yrityksen nettisivut ja sieltä löytyvät yhteystiedot. Niiden avulla saa selville, onko kyseisellä yrityksellä lupa myydä merkkimeikkejä. Jos tilaat meikkejä Suomesta, eikä niissä ole suomen- ja ruotsinkielisiä tekstejä, ei kyseessä voi olla aito meikki. Samoin myös kaikki kirjoitusvirheet sekä oudot logot viittaavat aina väärennökseen. Tuotteen ei myöskään tulisi koskaan haista tai näyttää oudolle. Jos tilaat meikkejä ja saat niistä pieniäkin reaktioita, lopeta käyttö välittömästi.

Meikeissä laatu ratkaisee

Nettikaupoista ja varsinkin ulkomailta tilatessa kannattaa olla todella varovainen. Edulliset meikit houkuttelevat kyllä tilaamaan, mutta se ei ole kannattavaa. Oman terveyden kanssa ei kannata leikkiä. Aina pitäisi muistaa, että feikki ei ole aito, eikä siitä kannata maksaa ollenkaan. Jos kuitenkin tilaat Euroopan ulkopuolelta, muista olla varovainen. Tarkasta meikit ulkoapäin ennen kuin käytät niitä. Jos koet saavasi pieniäkään oireita, ota heti yhteyttä lääkäriin, äläkä käytä tuotetta enää.

forma