Käytä sinäkin eläinkokeetonta kosmetiikkaa

Käytäthän sinäkin kosmetiikkaa, jota ei ole testattu julmilla, tarpeettomilla, eettisesti erittäin tuomittavilla ja kyseenalaisilla eläinkokeilla? Tiesitkö, että monet laadukkaat kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteet testataan nykyisin korkealuokkaisilla eläinkokeettomilla tarkoilla tutkimusmenetelmillä. Euroopan Unioni on saanut monet kosmetiikan käyttäjät hyppimään ja riemuitsemaan, sillä EU on kieltänyt kaikki eläinkokeet omalla alueellaan.

Lukuisa joukko eläintenystäviä on tehnyt päätöksen olla käyttämättä koskaan eläinkokeilla testattua kosmetiikkaa. Kuuluthan sinä myös heihin? Eläinten hyvinvointia arvostavat henkilöt haluavat tarjota lemmikilleen vain parasta, kuten esimerkiksi kesäisin nestevajausta ehkäisevää eläinlääkärituotetta.

Tuotetta voi hankkia lemmikille kätevästi esimerkiksi verkkokaupasta zoo.fi, jossa näet heti paljonko tuotetta on saatavilla ja mistä raaka-aineista tuote on valmistettu. Akuuttia ripulia ja nestevajausta tehokkaasti torjuva tärkeitä elektrolyyttejä sisältävä tuote saa koiran ja kissan nestetasapainon pysymään hyvänä kesän helteillä. Kyseistä tuotetta ja myös kaikkea muuta lemmikkien hoitoon ja ruokailuun saa nettikaupasta zoo.fi. Suosittu nettikauppa Zoo.fi tarjoaa 20 000 eläinten hyvinvointiin liittuyvää tuotetta verkossa. Käy tutustumassa jo tänään!

Myös eläinkokeilla testatun kosmetiikan myynti on ollut kokonaan kiellettyä aina vuodesta 2004 lähtien. Äkkiä ajattelisi , että tilannehan on silloin todella hyvä, kosmetiikkaa voi ostaa vapaasti melkein mistä vain Euroopan valtiosta, sillä sitä ei ole testattu eläimillä. Totuus on kuitenkin usein toinen, eli käytännössä kieltoa on erittäin vaikea, jopa mahdoton valvoa. Itse asiassa voidaan luottaa ainoastaan yritysten edustajien omaan vakuutteluun siitä, että tuotteita ei ole testattu eläinkokein.

Eläinsuojeluyhdistys Animalia tekee työtä eläinten hyväksi

Eläinsuojeluyhdistys Animalia on tehnyt ja tekee runsaasti hyvää työtä eläinten hyväksi. Tällä hetkellä Eläinsuojeluyhdistys Animalialla on kansainvälinen standardi kaikelle eläinkokeettomalle kosmetiikalle. Eläinkokeettomaan kosmetiikkaan kuuluvat meikit,- sekä ihonhoito- että hiustenhoitotuotteet. Animalia pitää ajankohtaista aina tarpeen tullen päivitettävää listaa kaikista sellaisista yrityksistä, jotka eivät käytä eläinkokeita missään kosmetiikan tuotannon vaiheessa.

Animalian tehtävänä on ollut jo vuosia listata ja hyväksyä kaikki sellaiset kotimaiset yritykset, jotka eivät käytä eläinkokeita tuotteissaan ja palveluissaan. Puolueettoman arvioinnin, eli auditoinnin hoitavat aina ulkopuoliset yritykset. Muistathan, että Animalia ei saa aina heti tietoa kaikista ulkomaisista Suomessa myytävistä kosmetiikkamerkeistä. Jos tiedät jonkin ulkomaisen kotimaassa myytävän kosmetiikka- tai ihonhoitotuotemerkin, jota ei ole testattu eläinkokeilla ja jota myydään Suomessa, ilmoita siitä Animalialle. Viestiä voi laittaa osoitteeseen animalia@animalia.fi.

Käytä aina kosmetiikkaa, jota ei ole testattu eläinkokeita käyttäen

  • Eläinkokeettomilla menetelmillä kosmetiikkaa testaavat yritykset eivät tee itse eivätkä ole osallisina niiden yrityksen tuotantoon, jotka vielä testaavat kosmetiikkaa eläinkokein.
  • Eläinkokeettomien menetelmin kosmetiikkaa testaavat yritykset eivät myöskään osta valmistusreseptejä eivätkä raaka-aineita eläinkokeita ja testejä tekeviltä yrityksiltä
  • Yritykset vaativat jokaiselta raaka-aineidensa toimittajalta kirjallisen vakuutuksen eläinkokeettomuudesta
  • Yrityksille tehdään joka kolmas vuosi riippumaton tarkastus, jonka avulla eläinkokeettomuus varmistetaan
forma