Kesän korutrendit

Muotiharrastajalle kesä on monestakin syystä vuoden parasta aikaa. Ainakin Suomessa se on yleensä ainoa vuodenaika, jolloin vaatekerroksia voi huoletta vähentää. Erilaiset korut ja lisäasusteet eivät enää katoa talvitakkien, kaulaliinojen tai pipojen alle piiloon, vaan niillä voi leikitellä rohkeasti. Kesällä elämä tapahtuu suurimmaksi osaksi ulkona pitkistä päivistä ja ulkoilmasta nauttien. Erilaiset festarit ja tapahtumat houkuttelevat hauskanpitoon ja tarjoavat mahtavat puitteet uusien tyylien kokeilulle. Kesän 2017 suuriin trendeihin kuuluu “croppailu” eli vaatteiden rohkea leikkely ja lyhentely. Trendi näkyy yhtä lailla farkuissa kuin paidoissa, joita pätkitään ja viillellään oman maun mukaan. Mutta mikä on kuumin juttu korujen saralla juuri nyt?

Kesällä 2017 korut saavat näkyä

Vielä vuosi sitten kaulapantaa muistuttavat choker-korut olivat suuressa suosiossa. Kesällä 2017 tämä trendi näkyy edelleen, mutta on jo hiljalleen hiipumassa. Tilalle on tullut paljon romanttisia koruja, joissa yhdistyvät kauniit kivet, helmet ja pehmeät pastellisävyt. Toinen selvä trendi näkyy korujen koossa: korut ovat nyt suuria ja runsaita. Se näkyy XL-kokoisten kivien muodossa, suurissa helmissä ja näyttävissä puukoruissa sekä niiden rohkeissa yhdistelmissä. Korvakoruissa näkyy aikaisempia vuosia useammin taas kultaa, ja samalla myös korujen näyttävyys lisääntyy. Suurikokoisten ja prameiden korujen rinnalle on noussut myös toinen trendi, joka suosii minimalismia. Ohuet ketjut ja pelkistetyt riipukset geometrisillä muodoilla ovat nyt suosittuja asujen täydentäjiä. Vaikka maailman korutrendit muuttuvatkin vuodesta toiseen, rippiristi on edelleen suosittu lahja. Klassikko on pitänyt pintansa jo vuosikymmenien ajan, eikä muutosta asiaan ole ainakaan vielä näkyvissä.

Oma tyyli syntyy yhdistelemällä

Tunnettujen muotisuunnittelijoiden visio vuodelle 2017 on yleisesti ottaen ekstravagantti. Esimerkiksi Guccin suunnittelija Alessandro Michele ei säästellyt muotinäytöksissään koruja. Michelen malleilla oli päällään värikäs sekoitus sormuksia, korvakoruja, rannerenkaita ja kaulariipuksia. Ehkä silmiinpistävin yhtenäisyys näkyy mallistojen värikkyydessä, joka heijastuu myös kesän kenkämuodissa. Kenkiä on tarjolla herkullisissa väreissä ja kiiltävissä materiaaleissa. Hopea tai vaaleanpunainen kimalle tai metallinhohtoinen nahka ovat tämän kesän it-juttu! Kaikille korkokenkiä karttaville luvassa on hyviä uutisia: ballerinat ja matalapohjaiset kengät ovat tänäkin kesänä suosittuja. Esimerkiksi vagabond tarjoaa suuren valikoiman matalia kenkiä ajattomissa ja muodikkaissa sävyissä. Malliston motto on: mitä suipompi ja terävämpi kärki, sen parempi! Mikä on siis kesän täydellinen asukokonaisuus? Jos sinulla on päälläsi cropatut farkut, kiiltävät kengät ja rohkea yhdistelmä erilaisia koruja, olet varmasti oikeilla linjoilla!

forma