Aloittelijan pikaopas meikkaamisen maailmaan: putelit ja putkilot tutuiksi!

Onko meikkaaminen sinulle tuttua? Jos vastasit ei, onneksi olkoon! Olet tullut oikeaan paikkaan. Tämä artikkeli on pikaopas niille, joille meikkaaminen ei ole vielä ollenkaan tuttua. Jos siis kaipaat vinkkejä meikkaamiseen vasta-alkajille ja mielessäsi pyörii kysymyksiä kuten miten meikataan ja miten mitäkin meikkiä käytetään, lue tämä pikaopas meikkaamisen saloihin. Neuvomme kohta kohdalta ja puteli putelilta miten meikkaaminen hoituu, ja näillä neuvoilla saat upean lookin aikaan nopeammin kuin uskotkaan! Jos siis sadat eri putkilot hämmentävät, niin tulet pian helpotukseksesi huomaamaan, että et välttämättä tarvitse niistä läheskään kaikkia. Ja muutamalla tuubilla pääsee liikkeelle. Jo pelkästään victoria’s secret hajuvesi voi viedä sinut pitkälle!

1. Meikkivoide on pohja koko meikille

Meikkivoide on ihon väristä voidetta. Sitä löytyy kaikenlaisissa väreissä ja olomuodoissa, mikä voi etenkin olla alussa hämmentävää. Mieti, onko ihosi kylmän vai lämpimän sävyinen ja valitse sävy sen mukaan. Jos olet kahden sävyn vaiheilla, valitse mieluummin liian vaalea kuin liian tumma vaihtoehto. Kokeile kaupassa sävyä kämmenselkään, sillä kämmenselän ohut iho vastaa sävyltään suunnilleen kasvojasi. Valitse kevyt voidemainen koostumus.

Käytä levittäessäsi apunasi sormiasi tai meikkisientä – kumpi vaan tuntuu helpommalta. Levitä voidetta ohut kerros tasaisesti koko naamalle, jotta vältyt laikuilta. Anna imeytyä kunnolla.

2. Puuteri kiinnittää pohjan ja pitää sen upeana koko päivän ajan

Puuteria saa niin kovassa muodossa kuin irtopuuterina. Varsinkin aloittelijan kannattaa valita kovetettu versio, sillä sen kanssa todennäköisyys sottaamiselle on melkoisen paljon pienempi. Ota puuterisudilla aimo sutaisu rasiat ja taputtele ylimääräiset sudista pois. Taputtele puuteri siveltimen avulla koko kasvoille pitämään meikkipohja siistinä ja pysyvänä koko päivän ajan. Sävyn suhteen pätee sama kuin edelliseenkin kohtaan: jos olet epävarma, valitse mieluummin liian vaalea sävy, jotta vältyt appelsiiniefektiltä.

3. Luomiväri korostaa silmäluomen muotoa ja luomivakoa sekä silmien väriä

Luomiväreillä voi leikitellä maailman ääriin saakka – mutta huomioitava on se, että tällaiset leikit on usein syytä jättää ammattilaisille. Se mikä näyttää videolla hyvältä, ei välttämättä oikeassa elämässä imartele ollenkaan. Kannattaa myös ottaa huomioon oman luomen muoto: se vaikuttaa siihen, millainen luomivärityyppi itselle sopii. Aloittelijalle hyvä perussetti olisi beigen värinen luomivärinappi ja vaalean ruskea luomivärinappi. Levitä vaaleaa beigeä koko luomelle kulmakarvan alle asti. Korosta ruskealla värillä sitä kohtaa, jossa luomivako on (syvempi juonne kun suljet silmän). Näin saat aikaan kauniin ja imartelevan lookin – helposti.

4. Rajauskynä muotoilee silmää – leikittele väreillä!

Rajauskynää saa kaikenlaisissa olomuodoissa – kynänä, geelinä ja nestemäisenä. Aloittelijalle varin vaihtoehto on geelimäinen kynä – se on helppo levittää ja tarvittaessa pyyhkiä, jos menee yli. Mieti silmäsi muotoa ja sen perusteella sitä, mitä osaa siitä haluaisit korostaa. Jos et osaa päättää, niin kokeile klassista, yläripsien tyveen tehtävää rajausta. Voit elävöittää lookia valitsemalla värillisen rajauskynän! Jos rajailet ensimmäistä kertaa, varaudu useisiin kokeilukertoihin.

5. Ripsiväri viimeistelee lookin

Kun rajaus on saatu hoidettua kuntoon, on aika kaivaa esiin ripsiväri – tuo toinen toistaan hämmentävämmissä puikoissa ja sauvoissa tuleva musta töhnä. Putkiloissa vilisevät sanat volume ja max – mikä niistä valitaan? Kyseessä on makukysymys, mutta aloittelijan on helpompi aloittaa mahdollisimman pienestä kuituharjasta. Pienellä harjalla on helpompi saada aine levitettyä oikeaan paikkaan ja kuituharja on pehmeämpi kuin muovinen – sen varalta että tökkäät itseäsi silmään!

6. Huulipunasta on moneksi

Lookin täydellinen viimeistelijä on huulipuna. Tätä puikkoa saa miljoonissa sävyissä ja väreissä – valitse mieleisesi ja sutaise suoraan puikosta huulille – voilá!

forma