Kuinka luoda käytännöllinen arkimeikki talven pakkaspäivinä?

Talvella ilma on kylmää ja kuivaa ja ihokin kaipaa erityistä huomiota pysyäkseen raikkaana ja terveenä. Lisäksi olosuhteet saattavat muuttua hetkessä ja moni saattaakin manailla aamuisin töihin tarpoessaan, kun ripsivärit leviävät pitkin poskia jo työmatkalla yllättävän lumipyryn iskiessä. Tässä artikkelissa kerromme parhaat vinkit, miten onnistut luomaan raikkaan ja hyvän arkimeikin talvipäivinä.

Panosta kosteutukseen ja hyvään meikkipohjaan

Talvella ilma on kuiva ja se näkyy helposti ihossa kuivumisena, näppylöinä, erilaisina läiskinä ja kutinana. Ihon kuivuminen saattaa myös tuoda esiin ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä. Kuiva iho halkeilee pinnasta helposti, lisäten siten ryppyjen määrää. Tämän lisäksi kuivan ihon mikroskooppisiin halkeamiin saattaa pesiytyä iholla eläviä bakteereja, jotka puolestaan lisäävät riskiä ihon tulehduksille. Talvella ihon hyvä puhdistus ja sen jälkeinen kosteutus onkin siis erityisen tärkeää. Kosteusvoide on myös hyvä JOULULAHJA MIEHELLE, sillä lähes kaikkien iho vaatii välillä kosteutusta.

Kosteusvoiteen voi valita omalle ihotyypilleen sopivasti. Valinta riippuu myös muusta käytetystä kosmetiikasta. Iho kannattaa aamuisin kosteuttaa nopeasti imeytyvällä kosteusvoiteella ennen meikkaamista. Meikkivoide paakkuuntuu helposti kuivalle iholle ja saa näyttämään vanhemmalta. Astuessa ulos kylmään ilmaan, tilanne saattaa pahentua entisestään, kun iholta haihtuu lisää kosteutta.

Arkimeikki ei välttämättä vaadi sen kummempaa pohjustusta, mutta jos haluaa käyttää meikkivoidetta ja puuteria, on hyvä kosteutus ehdottoman tärkeä. Talvella voi myös suosia pohjustusvoiteita, jotka itsessään ovat kosteuttavia ja suojaavat siten ihoa. Talvella myös kylmä ilma saa ulkona posket ja nenän punoittamaan ja kasvojen verenkierto lisääntyy, mikä kannattaa huomioida omissa sävyvalinnoissa. Moni suosiikin talvella astetta vaaleampaa sävyä kuin kesällä.

Vedenkestävät ripsivärit pelastavat päivän

Moni suosii arkimeikissä mieluummin vesiliukoisia ripsivärejä, sillä ne on helpompi puhdistaa iltaisin. Vesiliukoinen onkin helppo valinta niinä päivinä, kun arkeen ei liity runsaasti ulkoilua tai sää on poutainen ja tyyni. Monesti tuulisena päivänä lumi kuitenkin pöllyää silmiin ja esimerkiksi lumipyryssä vesiliukoinen ripsiväri on minuuteissa pitkin naamaa. Tämän vuoksi kannattaa suosia vedenkestävää ripsiväriä erityisesti niinä päivinä, kun tiedät viettäväsi runsaasti aikaa ulkona.

Suosi pehmeitä sävyjä tai valitse meikki asun mukaan

Talvella moni pukeutuu vaatteisiin, jotka ovat pehmeitä ja lämpimiä. Tähän saa hyvän jatkumon suosimalla myös meikkejä, jotka ovat sävyiltään pehmeitä. Erityiset punaruskean ja lämpimän kullan sävyt sopivat erinomaisesti esimerkiksi villavaatteiden kanssa.

Jos pehmeät pastellisävyt tuntuvat tylsiltä, voi omaa päiväänsä toki piristää myös kirkkailla sävyillä. Erityisesti omiin vaatteisiin sopivat värisävyt ovat ihanan pirtsakka yhdistelmä talvipäivän keskelle. Pikkujouluaikana voi lisäksi välillä arjessakin piristää itseään ja muita pienillä määrillä kimallusta esimerkiksi luomivärin muodossa. Muista kuitenkin olla menemättä liiallisuuksiin glitterin kanssa. Harva haluaa esimerkiksi töissä katsella kävelevää diskopalloa tai joulukoristetta, vaan nämä rajuimmat ideat kannattaa säästää itse pikkujouluihin.

Suojaa huuliasi

Talvella huulet kuivuvat muun ihon tapaan ja halkeilevat helposti. Lisäksi lumi heijastaa auringon UV-säteilyä voimakkaastikin ja auringolta suojautuessa huulet usein unohtuvat. Omia huulia voi suojata kuivumiselta ja auringolta, käyttämällä esimerkiksi huulipunaa tai huulikiiltoa, jossa on kosteuttava ominaisuus ja UV-suoja. Näin saat samalla kertaa hoidettua meikkauksen ja ihonhoidon.

forma