Tekoripsiä ja turvallisia aineita

 

Sitten öljyteollisen aikakauden alun kosmetiikkatuotteet ovat kehittyneet hurjaa vauhtia. Kemianteollisuus tuottaakin vaikka mitä ihmeellisimpiä liuoksia ja liukasteita, värejä ja tehosteita, jotka saa ihon pinnan halutunlaiseksi ja tarvittaessa hoitaa pintaakin syvemmältä. Kaikki mikä liittyy kemiaan kantaa mukanaan myös huolia ja tarvetta erityiselle valvonnalle ja turvallisuuden varmistamiselle. Suomessa TUKES ry valvoo ja opastaa miten kosmeettisia valmisteita voi käsitellä turvallisesti.

Vaikkei huulipunat mitään ydinjätettä olekaan, on niiden valmistusta ja esillepanoa valvomaan hyvä olla oma virasto ja virkamiehet. Näin on turvallista kävellä sitten lähes kauppaan kuin kauppaan uusia rasvoja katsomaan. TUKES ry:n verkkosivuilta löytyy paljon hyödyllistä tietoa niin valmisteista kuin lainsäädännöstäkin. Nykyään kun kannattaa olla tarkkana tietoverkkojen kanssa. Helppohan se on vaikka Kiinasta uudet silmäkarvat ostaa, mutta miten sitten huulipunat ja suu pannaan kun Tulli kolkuttelee ovelle ja rapisuttelee jo kertaalleen avattua pakettia tuima ilme kasvoillaan.

Tietoverkoista innostunut meikkitaiteilija löytää nopeasti vaikutteita niin idän kuin lännenkin suunnalta. Tällainen on kuin aarrearkku sellaiselle, joka tahtoo säväyttää ja kehitellä uusia kompositioita tuoreista ja harvemmin tavatuista teemoista. Rohkeasti vaan meikkipussin kanssa pitkin tietoverkkoja, sieltä kyllä löytyy tuotteita ja neuvojakin vaikka minkälaisia. Globaali maailmantalous ja valtoimenaan virtaavat vaikutteet ovat tätä päivää, niin meikkauksen kuin maataloudenkin parissa.

Mikä olisikaan parempi paikka tutustua kosmetiikkatuotteisiin kuin Itä-Aasian metropolit ja basaarit?

forma